ЛАСКАВО ПРОСИМО!

Раді вітати вас на сайті

нашого дошкільного закладу!

Сподіваємось, що інформація, яку Ви отримаєте, допоможе усвідомити важливість дошкільної освіти

/Files/images/SUN.gif

ДИТСАДОК

Відомо навіть малюку,
Як добре жити в дитсадку.
Прийшов - вітайся: «Добрий ранок!»
Мий руки і куштуй сніданок.

Немає часу на ниття,
Бо ждуть цікаві заняття:
Музичне, ліпка, малювання,
Ще й порахуємо старанно,
Розучим вірш, розкажем казку.
Спіймати м'ячик? Та будь ласка!
Що ще? На вулицю - гуляти,
В рухливі ігри дружно грати.

Ось «Гуси-гуси», «Коровай»,
«Автомобілі» - обирай.
Обід. Поспати не забув.
Так не помітно день минув!

(В. Чикало)

Пам'ятка про забезпечення функціонування української мови як державної

Відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» підприємства, установи та організації всіх форм власності, фізичні особи-підприємці та інші суб’єкти господарювання, що здійснюють обслуговування споживачів та надають інформацію про товари (послуги), у тому числі через інтернет-магазини та інтернет-каталоги, зобов’язані обслуговувати споживачів і надавати інформацію про товари і послуги українською мовою. Мова йде про магазини, кафе/ресторани, ТРЦ, кінотеатри, заклади культури, перукарні, АЗС, фінансові установи, пошта тощо.
На прохання клієнтів інформація у сфері обслуговування може бути продубльована будь-якою іншою мовою.

У ході здійснення заходів державного (нагляду) контролю перевіряється застосування статті 15 Закону України «Про захист прав споживачів», а саме: надання споживачеві інформації згідно із законодавством про мови. Інформація доводиться до відома споживачів виробником (виконавцем, продавцем) у супровідній документації, що додається до продукції, на етикетці, а також у маркуванні чи іншим способом (у доступній наочній формі), визначеним відповідними нормативно-правовими актами, у тому числі технічними регламентами, або, прийнятим для окремих видів продукції або в окремих сферах обслуговування.

Продукція, яка підпадає під дію Технічних регламентів з питань державного ринкового нагляду, у яких містяться вимоги до виробників, уповноважених осіб та імпортерів, повинна супроводжуватися товарно-супровідною та технічною інформацією, складеною виключно державною мовою. Також суб’єкти господарювання повинні зазначати своє найменування та юридичну поштову адресу державною мовою.

Розповсюджувачі нехарчової продукції зобов’язані перед наданням продукції на ринку перевіряти наявність знака відповідності технічним регламентам, необхідних документів, інструкцій з експлуатації та інформацію щодо безпечності, які складені згідно з вимогами закону про порядок застосування мов, та виконання виробником, уповноваженою особою та імпортером вищезазначених вимог.

Саме надання цієї інформації згідно із законодавством про мови у сфері захисту прав споживачів контролюють посадові особи Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Січень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031